onsdag 14 december 2011

Utan att jäkta

Gravade efter konstens alla regler en stor bit lax.... När de tre dagarna blivit fyra (glömde bort den) tog jag fram den ur kylskåpet kände jag genom plastpåsen att någonting var fel... Den var hård, för hård och för salt visade det sig. Suck!!!!  Den går att äta men inte något som jag kan bjuda folk på... God tyckte mitt besök så en av bitarna fick följa med till Malmö... Nu har jag gravat en ny bit lax... -Du skall ha 60-40 (socker-salt) eller 70-30.... Sa fiskhandlaren som huserar på ICA. Göteborgsvägen.... Titta, den är perfekt, rosa och mjäll... Nu ska den få frysa i minst tre dagar innan jag smakar av den.... Igår sov jag hela kvällen, först i soffan framför tv:n sen gick jag och lade mig i sängen, läste 15 min sen slocknade jag igen... Om jag vaknade pigg och fräsch??? Nääää, tröttast hela dagen... Men imorgon kl 12.00 skall betygen "deffas"... Sen kan man nästan slappna av.... Idag satte vi upp den gigantiska röda stjärnan....

2 kommentarer:

Ingela sa...

Du kan göra laxpudding av lax som blivit för salt. Funkar perfekt.

Leina sa...

Ingela: Ja, och pastasås... Jag har inte kastat, den kommer att användas... Tack för tipset.