söndag 18 mars 2012

Längtar efter värme...

Grått, grått, grått... Vi har den perioden igen, då jag är supertrött... Ca: 350 omdömen ska skrivas... Bilder ska betygsättas, elevärenden, lektioner skall förberedas.... Mitt i allt så har vi bytt rektor, som det visade sig hade fått jobb på en annan skola så han blir bara kvar en månad... Så snart får vi en tillfällig rektor som skall jobba till september... Det är mycket nu, för mycket.... Det är åldern påstår sonen över det faktum att jag på kvällarna somnar i soffan... Om jag somnar på eftermiddagen eller på soffan framför tv:n så brukar jag ha feber... Det har jag inte nu, nu är jag bara så sinnessjukt trött. Men värmen kommer sakta men säkert... Solen har de lovat skall titta fram i eftermiddag....

Men först diska, städa, pytsa in latex i spikhål.... Fast jag funderar på att inte sätta latex i taklisterna... Jag menar golvlisterna som någon har satt under taket, de måste ju faktiskt bytas ut.

4 kommentarer:

Lena sa...

Hög igenkänningsfaktor. Det värsta av allt tycker jag är att jag inte ser hur det ska kunna förändras.
Soffor är livsfarliga :-) Det händer att jag somnar framför datorn också, inte helt bekvämt.

Något helt annat: Din blå färg, som du har på väggen, har jag väldigt stor lust att få på några väggar här hemma. Hur ska jag göra då?

leina sa...

Du skall köpa Lady pure color, färgen heter Risör... Dyr men ack så bra färg... Det nya betygssystemet ger mig ännu mer gråa hårstrån... Att betygsätta en klass bilder tar nu lika lång tid som det förrut tog 4 klasser... + Allt ytterligare som de lagt på oss.... De 45 timmar i veckan som vi skall göra för en heltid räcker inte till med stress som påföljd... Lycka till med färgen.

Lena sa...

Tack!

Först tyckte jag att kunskapskraven var bättre än de gamla och på ett sätt är de det. Det finns fler nivåer, men värdeorden ger oändliga tolkningsmöjlighet, för vad står tex "relativt goda kunskaper" för?
Och när är du säker på att övervägande delen av kraven på tex C-nivån är uppnådda. Tolkningar, tolkningar återigen.

Är du ensam bildlärare på din skola?

leina sa...

Prexis... Tror att jag kanske satte aningens låga betyg i julas... Sen kom jag på att det är ju jag som tolkar betygen... Och... Ja... Det är inte lätt...