onsdag 9 maj 2012

Lite sorgset så där

Till alla er som tycker att jag "gnäller" över att jag har det stressigt på jobbet. Att jag som har sommarlov, påsklov, sportlov och jullov inte ska gnälla... Tar emot... Men, kolla här, känns lite sorgligt att det är så många som känner att det inte är mänskligt att vara lärare längre.

Idag sa en kollega...

- Jag har aldrig upplevt att så många kollegor brutit ihop och gråtit på jobbet...

Det är sinnessjukt nu... Så in i helvete sinnessjukt stressigt....

Det enda som håller en vid liv är lektionerna... Det är våra elever som håller våra näsor över vattenytan...Tårtorna som min klass gjorde på sista lektionen den 16/4, min födelsedag.... De var så goda alla tre..

3 kommentarer:

Kattis sa...

Tänk om man slapp allt det där omkring, som det bara blivit mer av med åren, och bara fick ägna sig åt att undervisa och växa som människa tillsammans med eleverna sina!

Elisabet. sa...

Så gulligt av dem!!! Ja, jag är glad att jag är kassörska. Eller det kanske jag inte alltid är, men jag är iaf glad att jag inte är lärare ,-)

leina sa...

Kattis: Jag har varit lärare i 27 år. Det blir bara mer och mer administration. I Englad jobbar specialpedagoger med allar utredningar och åtgärdsprogram. Skall det se ut som det gör nu så måste Sverige börja tänka så också. Håller med dig rakt av.

Elisabet: Ja, de är för goa. Jag sa att om jag nu skall jobba på min 50-års dag så vill jag göra roliga saker. Så vi lekte och sen fick de göra tårtor sista lektionen (klassen som jag är kf för)... De fick en påse var och sen var det fritt fram att att skapa en tårta. =D