måndag 10 september 2018

En gång i veckan sket sig


Tanken att återuppta bloggandet med åtminstone en gång i veckan höll inte riktigt. Men å andra sidan har jag gjort anna. Vilat till exempel, att jobba med det jag gör tar på krafterna. Mina helger går åt till att vila, diska, tvätta och försöka städa.

Fredagen var noga inplanerad, jobba fm, styrelesemöte em... Plötsligt kom ett sms från dottern, hon tänkte komma och var tvungen att ta med sig sin katt. Spännande, hennes katt gillar inte andra katter och mina katter, ja de är ju lite speciella. Eftersom mötet var i centrum av Uddevalla så skrev jag att hon var välkommen och att Nelli också var varmt välkommen samt att jag skulle plocka upp dem på Uddevalla C.

En härlig helg, läs två dagar. Dottern plockade en massa äpplen, dammsugade under min säng. Jag hade bett henne göra det eftersom det är en av de saker jag inte riktigt fixar. Vi pratade, lagade god mat, pratade lite mer och tog det lugnt. Lördag morgon till frukost ville dottern ha havregrynsgröt och undrade om jag hade frysta bär... Klart jag har... När hon öppnade kylskåpsdörren för att kolla läget där hörde jag ett glatt utrop... HJORTRONSYLT!!!!! SNÅTTREN!!!! Får jag ta? Log och svarade att naturlgtvis, hur mycket som helst eftersom jag inte äter sylt.

Hon reste hem med en stor koffert och en stor resveska modell 70-tal som vi hade när vi åkte till Liberia. Ryggsäcken hade hon fyllt med äpplen som kommer att förvandlas till äppelmos. I handen hade hon en cykelkorg med en skötsam Nelli i. Att hon lyckades frakta allt var för mig en gåta... Till råga på allt tog tågresan som i vanliga fall tar 1,20 h 5,5 h. Västtrafik i sitt esse, men hon fick hjälp av resenärer och tågföraren att få allt från tåget till bussen när den efter lång tid dök upp. Ett träd hade fallit över elledningen och orsakat tågstoppet.

Så nu har jag skrivit av mig lite, dags att krypa till kojs. Väckaren ringer som vanligt 5.30.... Valet tänker jag inte skriva om, är för bedrövad över okunniga och rasistiska människor som väljer att rösta fram ett parti som är mot allt vad demokrati och medmänsklighet heter.

 Avslutar med ett kort på gästerna, dottern och Nelli. =)
Visst ja, hade ju besök av Hälge en natt... =D   Det var en fjoling, men lite häftigt att upptäcka att en älg traskar in i trädgården. Munkedal må vara litet men jag bor ju i centrum i alla fall.

3 kommentarer:

Elisabet. sa...

Man får vara glad åt det lilla .., jag menar att du inte höll löftet. Jag menar att vi som läser får vara glada.

Unknown sa...

Hon har allting varit suverän på att få med sig en massa saker som skulle vara omöjligt för en vanlig människa att klara av.

Leina sa...

Elisabet, du har så rätt. Man ska vara glad över det lilla... Får säga till mig själv som jag säger till eleverna... Försöker du så har du gjort ett bra jobb. =)

Unknown...Jo du, dottern späd som hon är kan bära mer än man tror är möjligt. massor av väskor, påsar och en möbel till exempel.. =D