onsdag 19 mars 2008

Inte lätt alltid


Idag skulle vi få oss till livs lite grann om vad man skall tänka på när det gäller olyckstillbud.... En av kollegornas bättre hälft är ambulansförare... Eller skötare... Äh! Jobbar på ambulans... Han pratade lite allmänt om vad man skall tänka på när det gäller andning, blod, och chock... Men lite även om vad man skall tänka på när det gäller hjärt-lungräddning... Han poängterade hela tiden att han inte fick lära ut.... Men det kommer hela tiden nya rön... Ni som minns 2-15... blås in luft två gånger tryck 15 gånger... Nu är det 30-2... Tryck 30 gånger blås in luft två gånger... Dessutom så skulle man förr i tiden känna efter var bröstbenet var och sen tryck ovanför... NU ska man trycka mitt mellan bröstvårtorna... Det blev tyst en stund sen var någon tvungen att fråga om det även gällde medelålders kvinnor med bröstvårtorna.... Sen pekade personen någonstans i höjd med naveln... Alla bara brast ut i skratt..... Inte lätt att vara medelålders kvinna och råka ut för ett hjärtstillestånd...

6 kommentarer:

Elisabet. sa...

Hahaha ... ja, då får man väl knämassage ..-)

Leina sa...

Ha ha ha ha ha!!! Du e la fö gooo du... Pöss på dig...

Anonym sa...

"Tittar in" för att önska er en trevlig påsk! Jag håller kollen på er med lite ojämna mellanrum, kollar så att allt är bra! ha det så bra där nere i slasket! / Kramar Åsa, Denise, Kelly och Leonie.

Leina sa...

Men hej på er..... Påsk kramar till er allihopa... Inget slask... Snön ligger här och mer ska det komma imorgon... HUA!!!!

Visionary soul sa...

*skrattar*... Jag hade tänkt säga att i värsta fall blir man väl magpumpad, men Elisabet hade redan bräckt det med hästlängder... ;-)

Leina sa...

vs: Japp magpumpning blir det....