söndag 2 december 2007

Dags för lite julstämning på västkusten

Precis som när de var små skall man hålla dem långt från varandra….. Gul bil!

Vi hade följt väderleksrapporten med stor spänning… REGN! Men vi beslöt oss för att fara ändå. Beväpnade med paraplyer och kameror satte vi oss på tåget mot Göteborg.

När vi irrat omkring en stund, besökt Designertorget och en hel del udda affärer kände vi hur det knorrade i magen. Dottern hade under sina besök sett ett fik på Kungsgatan som hon gärna ville besöka. Vi åt paj, foccaccia med sallad till. Inte äckligt.




Eftersom det var lördag kände vi att en liten sötsak till kaffet inte skulle sitta så dumt. Det gjorde det inte heller… Kaféet var trångt och mysigt, musiken växlade kraftigt. Än satt jag och höll takten, än sonen som meddelade vad hip hop gruppen hette…. Inte störande på något sätt…. Det var mysigt, fönstren var igen immade av alla varma julshoppande människor som satt sig ner för att få något i magen och för att vila fötterna.



Sms:ade hon som bor i bushen, hon var i Luleå och hade det bra… Prexis, -15 grader och snö… Jag repeterar…. VI ÄR I GÖTEBORG!!!! Ha ha ha ha ha ha ha… Luleå =)

Men måste erkänna, regnet drog ner upplevelsen lite. Det var svårt att fota, kameran åkte fort upp och fort ner… Fingrarna var kalla och stela… Inte bra när man är reumatiker…



Plötsligt var sonen borta i den stora affärskedjan… Hittade honom och hjärtat nästan stannade… Upp med kameran… -Vad gör du undrar dottern som är van att hennes mamma inte alltid är riktigt riktig… -Men ser du inte? Mads Mikkelsen…. Sen stod jag och log en lång stund…. Hon suckade bara och skakade uppgivet på huvudet…..




De hade lovat att det skulle sluta regna runt ett snåret…. Nästan….Halv två beslutade vi oss för att åka till Liseberg, när vi satt på spårvagnen bröt molnen upp och vi såg den blå himlen ovan där samt solen som glimtade till…. Vi stoppade undan paraplyerna. Så här glada kan man vara…. =D


Även om vi besökt Designtorget i stan så beslöt vi oss för att ta rulltrapporna upp till design o foto utställarna…. Det var det värt…. Önskar bara att jag var lite mera stadd i kassan….



Vid en av bodarna stod det en man och rullade cigarrer… Sonen blev så sugen på att köpa några…. Men jag tyckte att om man hållit upp med rökandet i över en månad så var det ingen bra idé att köpa cigarrer…. Han suckade och såg längtandes ut…. Stackaren….


Hon som inte ska äta socker föll för frestelsen… -Det är lördag…. Kom dottern på, just det så är det… Vi köpte två var, åt en och den sockerchocken fick oss att spara den andra till tågresan hem… Om de var goda… YES!!!!!


Medan mörkret föll lystes Liseberg upp mer och mer….


Sonen vill inte vara med på bild…. Så därför får han vara det.



Varje träd är inklädd i miljoner små lampor, det var mäktigt…


Jag stod och tittade på det här trädet, sen slog det mig…. Undra just om de plockar bort lamporna när julfirandet är över? Det är ju hur många slingor som helst…. Miljoners miljoner känns det som, om man räknar ihop alla träd som är klädda i ljusslingor.


Överallt hade de eldfat som människor stod runtomkring och värmde sig vid… Skönt….


Rune Ren fanns här också…. Arjeplog har uppställt kåtor och stånd (det där lät lite….) Men i alla fall så köpte jag en bit souvas och en renkorv. Det skall jag spara till jul, souvasen blir perfekt när man lessnat på julmaten… Tänk bara uppskuren i tunna skivor stekt med lök och kantareller sen en liten skvätt grädde och lingon… Men hjälpas så gott…


Två vita renar låg där och kände sig lite utanför…. Ingen snö fanns det heller…. Härligt tycker Leina. –Titta, tomtens renar…. En pappa med två barn modell mindre…. De tittade på renarna med stora ögon… =) Senare såg vi tomten som satt på en scen och en låååång kö med förväntansfulla barn som väntade på sin tur att få sitta i hans knä. Jag frågade sonen om vi skulle ställa oss i kön… Han var lite tveksam, men bara lite… =D



Efter två timmar var vi ganska nöjda, vi hade dessutom hunnit med att fixa åretsjulkort. Fötterna värkte och stackars sonen som inte är kurrant efter krocken hade stoppat i sig värktabletter i två omgångar…. Men vi var rörande överens om att det hade varit et bra dag….


Försökte få en fin stämningsbild över Liseberg som avslutning… Men dottern stod och hoppade framför kameran….. Så resultatet blev inte riktigt vad jag hade tänkt mig…. Väl hemma gick vi ner till Videomix och hyrde en film samt köpte lite godis…. Hämtpizza på Pizza palatset fullbordade en lyckad dag….. Nästa år gör vi om det…

4 kommentarer:

Anonym sa...

Vad roligt att få se bilder, tack för det! Några frågetecken blir det ändå. Vad betyder "gul bil!" och vad är souvas för något?

Din dotter ser annorlunda ut. Har hon ljusare hår? Eller mindre med smink, kanske?

Leina sa...

matilda: Gul bil är en väldigt irriterande lek som min dotter leker... När man ser en gul bil ska man säga "GUL BIL" och så ska men peta eller slå till den man är med... Tyvärr så har jag börjat göra så jag med.... Vilket inte alltid uppskattas av mina kollegor... =). Souvas är lättrökt renstek, gott, gott, gott... Dottern är fortfarande svarthårig, men du har rätt... Mindre smink...

Elisabet. sa...

Men gud, jag kände inte igen Belinda!
Hon blev plötsligt så lik sin moster!
Och så vacker..., utan smink ..så mjuk och fin hon ser ut ..men bara därför lär hon väl ha ännu mera ..-)

Leina sa...

elisabet: Ja hon är vacker.... Vänta bara tills du får se vårt julkort... Säger inget mer... =D