lördag 30 juni 2007

Lördag


Och jag får fuska.....
Säger bara en sak.... Rabarberpaj, med rabarber från vår trädgård......

Vi som dricker vin

Jag är inte speciellt förtjust i öl.... Ska det vara så ska det vara mörkt öl.... Var på krogen med en kollega och skulle dricka öl "hela" kvällen.... Det gick, på slutet konstaterade han att jag var nästan en "riktig" kvinna nu..... Fast vin är så mycket godare. Han jag är gift med har hittat GI-öl. Smakar helt ok.... Idag har det inte blivit mycket gjort, bara spacklat.... Ja gått en mil (i regn)... Nu ska vi snart grilla, sonen gör den underbart goda vattenmelonsalladen som jag läs vi älskar. Den är så sommrig o fräsch. Nu ska jag öppna ölen...

Ute skiner solen

Min hand efter 1 timmes spacklande….. Huden är torr och skör efter konstant tvättande senaste tiden. Jag smörjer med feta krämer men ingenting hjälper. Får bara hoppas att huden återhämtar sig i höst….
Två sängbord tog alltså 1 timme att spackla. Hade garageporten uppe så att jag åtminstone kunde förnimma det vackra vädret utanför. Med påföljd att myggen hittade mig…. Nåväl det är ju lördag o de ska ju också festa.

Kvart över nio i gårkväll var jag klar med att måla sänggaveln med högblank färg med det finurliga namnet snö, så jag inte skall glömma. Dessutom hann jag grunda de två sängborden som han jag är gift med har gjort. Målningen blir inte perfekt eftersom jag handmålar med pensel. Det borde sprutmålas. Men eftersom jag vill ha högblank går det inte…. Har lovat mig själv att INTE reta mig på att man ser penselspår i färgen. Jag får bara vara nöjd över att jag är en händig kvinna och har målat allt själv…..


fredag 29 juni 2007

Frånvaro


Det här är mitt liv nu…. Kartonger, kartonger, kartonger och plastpåsar. Jag hinner inte riktigt med bloggandet just nu… Varken min eller andras…. Just nu koncentrerar jag mig på källaren. I förrgår kastade jag flera hundra 100X70 cm stora krokiteckningar…. Det sved i hjärtat, tro mig. Det var krokiteckningar från 2 års konstskola och 3 års studier på BLI. Några sparade jag, De kastar jag antagligen nästa gång jag skall flytta. Men källaren är ett gigantiskt bröte. Samtidigt målar jag om sängen, den skall bli… Just det, vit…. =D

Nej nu har jag inte tid med det här längre, måste ner i källaren. Sa till sonen i morse att jag inte har någon känsla för veckans dagar längre. Det spelar ingen roll att det är fredag och snart helg. Jag måste jobba alla veckans dagar för att få det här att gå ihop.

Jag är såååå trött o less så ni kan inte ana….

Det vita huset







































Som vanligt åkte jag till hon som bor i bushen på eftermiddagen och sov över till nästa dag….. Huset som ligger på en liten kulle i ett samhälle med gruvnäring som huvudnäring ser ganska ordinärt ut. Utanför ser den ut som en barnbajsgul liten låda men så fort man steg in omslöts man av renhet och en fräsch känsla. Det mesta gick i vitt…. Kände bara att så här vill jag också ha det…. Sen tänkte jag på mina blå skåp, vill jag verkligen måla om dem vita? Nääää, det vill jag inte… Men om det var vackert? Ja absolut… Hur vackert som helst….

När jag kom började hon som bor i bushen att steka köttfärs till tacomiddagen. Efter en stund började telefonen och mobilen ringa hejvillt och plötsligt stod jag och lagade middag…. Efter en stund kom sambon och hans mamma (hej och tack för senast). Det visade sig att hon är här inne och läser så hon vet allt om mitt liv… Det slog mig då att HJÄLP folk läser min blogg….. Måste nog börja tänka på vad jag skriver, =D eller inte……

Däremot skall jag inte lägga ut… -Leina kan du inte ta en bild på oss då vi pussas? Visst kunde jag det… Men, hon som bor i bushens sambo var inte riktigt med på noterna så bilden blev av det mera mystiska slaget…. De ligger i en konstig härva i soffan och man kan inte riktigt utreda vilken lem som hör till vilken person…. Så den lägger vi inte ut…. ?????





Så här glad blir man

När Leina äntligen kommer o hälsar på...... Hon som bor i bushen har flyttat in i sitt nya hus tillsammans med sambo och fläckvis 5 barn…. –Jag bor i en inredningstidning. Sa hon när de bott där någon vecka…. Hon har rätt……

Jackan är förövrigt köpt på DeVall…. I Uddevalla…. Humor!

lördag 23 juni 2007

Varför det är bra med läpp piercing

För två veckor sedan tog dottern hål i läppen…. Inte snyggt tycker modern, vi har haft otaliga diskussioner angående bestående ärr som hon kommer att ha i ansiktet för all evighet. Nåväl det är hennes ansikte. Plötsligt under middagen upptäckte vi varför hon egentligen piercat sig i läppen. Hon använder det som matförråd ifall det kommer svårare tider.

Midsommar


(om ni tittar noga snett framför dotterns fötter så ser ni midsommarstången)

Klart att vi hade en midsommarstång

Dessutom blev den dansad runt……….. Av bägge barnen, tyvärr har jag bara bilder på dottern. Sonen låg dubbelvikt på gräsmattan och fotade.

- Ta en stående bild. Sa jag till honom. – Va ska jag ställa mig upp?

Skrattade så jag nästan kissade på mig……

Middag ute


Till skillnad från de i södra Sverige kunde vi sitta ute och äta på altanen. Det var inte ens mycket mygg, ett myggbett är allt jag har fått sen jag kom hem. Fantastiskt, jag borde ha hur många som helst. Det var mysigt att sitta ute i ljuset och bara vara.

Rensa i garderoben

Dottern provade min Gudrun Sjödén kappa som jag aldrig har fått på mig (nu kan jag ha den =D). Var den hamnade? I ha kvar lådan........

Vi har två garderober som är lika bred som rummet som man kan gå in i…. Borde kunna gå in i, det är så fullt att man kan bara ta ett steg in sen snurra runt på samma fläck. Jag hade lovat att jag skulle rensa hårt. Allt som jag inte kunde ha längre (läs för stort) och sådant som jag inte använt på 3 år skulle antingen kastas eller skickas till Ryssland…..

I början var jag ensam i sovrummet men efter en stund var både han jag är gift med och bägge barnen där. Det var en lätt surrealistisk känsla att ha tre domare som konstant skakade på huvudet och sa -f ör stort, -nej, du ser inte klok ut, -men Herre Gud mamma!

Det roliga var att jag behövde bara ta på mig ett plagg o titta på barnens ansiktsuttryck för att förstå att plagget skulle hamna i Rysslandspåsen. Ögonen var stora, blicken helt tom, munnen kneps ihop till små russin och de satt blickstilla…. Tre säckar till Ryssland, två som skall kastas, fast i dem är det mer än kläder. Tillslut var jag så tom i huvudet att jag var tvungen att ta en promenad, en liten på en timme, för att rensa huvudet. Men nu är alla kläder borta ur den stora garderoben, lilla garderoben och i byrån med de 1000 lådorna. Oj! Så nöjd jag känner mig. Ska rensa ut resten idag, sen alla mina papper från tiden på Umu…. Hua! Det är en hel del. Varför sparar man på sånt?

torsdag 21 juni 2007

Sådant som jag saknat

Att äta ute på altanen……

Hela dagen har jag spenderat i källaren, någonstans var jag tvungen att börja. Kartong efter kartong med böcker och annat från kontoret som vi aldrig packat upp efter renoveringen förra sommaren gick jag igenom. Kastade hänsynslöst papper och saker som jag inte kom ihåg att jag haft eller för den delen saknat. Packade ner sådant som skall till Uddevalla och sådant som skall förvaras i Lainejaur för att ev. nästa sommar säljas på auktion. Lite nedslående känns det att efter en hel dags slit nästan inte se att någon varit i ateljén och packat. Hur vi ska hinna med allt är en gåta….

Det var gott med ett glas vin till middagen (eller om jag ska vara riktigt ärlig en spritser, vin, läsk o massor med is). Där på altanen med den vidunderliga utsikten över sjön.

tisdag 19 juni 2007

Ute är himlen blå

Klockan är 13.36... 14.00 ska jag lämna ifrån mig nycklarna..... Skrubben är kliniskt ren och verkar plötsligt mycket större nu när jag inte har en pryl här inne... =)

Stackars han som skulle hämta mina sängkläder och ett badlakan.... Det blev betydligt mer, hittade små lustigheter som klädgaljar och annat smått o gott..... Tre kassar och en liten ryggsäck blev det.... hoppas han inte blir galen på mig... Det är han nog tyvärr redan... =(

18 timmar på resande fot snart.... Inte något som jag lägtar efter precis..... Sen packa ihop ett hus med två våningar och källare......

Lite bitterljuvt är det att åka upp för att säga hej då....

söndag 17 juni 2007

Frukost nästa morgon

Nästa morgon var det en samling trötta tysta elever som ville ha tårtorna som jag gjort dagen innan… Då orkade de inte äta dem eftersom de ätit så sent och stoppat i sig en försvarlig mängd godis, chips och läsk… Vet inte om det var så gott med tårta på morgonen…

Filmtajm






De riggade upp en storbilds tv ute med ett skrövligt lakan som skärm. Knotten gjorde allt för att irritera och eleverna sprayade myggmedel på sig så att det nästan inte gick att andas fast vi var utomhus. Huset som lakanet sitter på var där jag o sonen skulle sova. Vi ville inte se filmen så vi låg där inne och pratade. Då o då gick jag ut för att se till dem. Tillslut var det bara 4 tappra elever som såg filmen till slutet.

Typiskt osvenskt


Efter maten kom eleverna på att de skulle bada ”igen”. Eftersom de varit där hela eftermiddagen så hade de hunnit bada en gång tidigare. Det blev ganska stilla på kollegans gård. Katterna passade på att inspektera tälten och alla konstiga saker som invaderat deras territorium.

Italiensk middag


Alltid när det blir en sen middag kallar jag det för italiensk middag oavsett vad vi äter. Klockan 21.00 började vi grilla, de flesta eleverna ville ha Pizza, fast en del ville ha grillat och en del ville ha pizza och grillat… =)

Kunde du inte hitta en bättre!

Jo visst kan jag det..... Efter en lång väntan som SAS försenade plan Umeå-Arlanda åsamkade kom vi så äntligen iväg hem till klassföreståndarkollegan. Vi skulle åka en buss (som jag aldrig åkt tidigare) bad busschauffören säga till när vi var framme på rätt hållplats. Inga problem, så gör jag alltid. Efter 10 minuters åkande fick jag plötsligt onda aningar, kollade på lappen där jag skrivit upp allt… FEL hållplats, jag hade bett chauffören stanna på helt fel ställe. Rusade fram och frågade om vi passerat Skäret??? Nej det hade vi inte….. Ibland måste man ha tur…. Så här glad är man när man stigit av på rätt hållplats, långt ute i bushen…

tisdag 12 juni 2007

Tidigt på morgonen

Nu har sonen varit här, vi har campat med eleverna, jag har satt alla betyg, igår skrev vi rimmen om 29 elever... (kom hem 20.30) , idag har vi Undadagen (uteaktiviteter heeeela dagen) sen så är det avslutningsmiddagen ikväll........ Onsdag tror jag att jag kan andas lite....... Torsdag är det avslutnig.....

Det börjar lätta...


onsdag 6 juni 2007

Svenska nationaldagen...


För mig betyder det bara att jag får vara ledig en dag mitt i veckan. Livet snurrar på riktigt fort nu…. Betyg som skall sättas, ljusstakar som skall målas, ska sova med eleverna hos klassföreståndar kollegan, vilket innebär en del inköp o jobb, skriva rim om 29 elever, avslutnings middag med åk 9 elever, sonen skall komma på besök, grillfesten hos ”vampyren” med större delen av kollegiet, packa ihop skrubben, förbereda resan upp…..

Just nu skulle jag bara vilja krypa in i ett madrasserat vitt rum och ligga i fosterställning.

Men det går ju inte, det är bara till att bita ihop i ånga på. Någon gång skall jag sätta mig där på bänken i Bauerskogen, (den som jag passerar varje gång jag går förbi) och bara titta o lyssna på naturen…. Men inte idag, idag skall jag sätta betyg, måla ljusstakar…. Fast tror jag skall gå till Strandpromenaden och hitta en undanskymd klippa eller gräsplätt och sola lite (ni oroliga kan vara helt lugna, jag har solskyddsfaktor 20).

Men det blir nog inte mycket skrivet här på ett tag nu…. Men jag är aldrig längre bort än en telefonsignal….

Ha de!

lördag 2 juni 2007

Skiiiiiiiiiiiiit!!!!

Eller "bajs" som jag brukar säga.... Jag kan inte se matchen Danmark-Sverige.....

JAG VILL SE DEN!!!!!!

Just nu är jag ordentligt sur.... Det är faktiskt lite synd om mig....

=(

Ute i solen


Eftersom mina hyresvärdar är borta i två veckor (jag har lovat dra fram soptunnan) så passade jag på att ta med mig min glass med tre kulor i en bägare och sätta mig på deras utemöbler för att få äta glassen utomhus i solen…. Plötsligt hörde jag ett underligt ljud… Det lät som en hund kliade sig med bakbenet på örat…. Tittade men såg inget…. Sen började ljudet igen, då var jag tvungen att ställa mig upp för att se ordentligt så såg jag den lilla krabaten. Smög mig in i skrubben för att hämta kameran. När jag kom tillbaka hade den stackaren krupit in i hörnet mellan husen och stod och skakade. När jag kom närmare reste hon/han upp taggarna. Mina lugnande ord hade ingen effekt alls. Lade dit en halv tsk glass (vet, den kan få ont i magen… Men det var verkligen knappt en halv tsk)

När jag suttit en stund och ätit upp all glass såg jag att den började vädra i luften o vände sig sakta om och började äta…. Smög mig försiktigt fram och den här gången brydde hon/han sig inte alls om den mystiske varelsen som hade den blänkande tingesten i handen….

Minnen



Dofter från det förflutna slog emot mig med full kraft när jag gick strandpromenaden idag. På ett ställe var slänten översållad med Hansarosor. Precis de som vi hade som häck mellan tomten och vägen. Vackra enkla och doftar ljuvligt. En sommar när barnen var små kom han jag är gift med på att den skulle ansas…. Hans idé om att klippa häckar var att man skulle klippa vid jordytan….. Om häcken någonsin repade sig… Nej det gjorde den inte….

I fredags ringde ”H” från skolan, min X hade undrat när jag skulle komma upp…. För att bli avtackad…. Kunde inte annat än skratta, bad ”H” påminna min X om att jag sagt till honom att han minsann fick komma ner till Uddevalla om han villa avtacka mig. Alternativet var att han skulle skicka en dvd med en film på där han avtackar mig… =D Liknande den som jag o ”J” gjorde när han var på fotbolls VM… Den som vi gjorde två versioner av… En officiell och en mer…. , rolig….. Jag har ju faktiskt en avslutning här hemma med, eftersom jag är klassföreståndare för en årskurs 9 så kan jag nog inte bara smita upp till Malå för att bli avtackad (något som jag förövrigt hatar, har ju lyckats smita ifrån det i ett år nu.) Sen måste jag packa ur skrubben och få iväg det som skall vara kvar till en kollega som är snäll nog att låta mina kartonger stå i hans garage tillsammans med systerns blivande badrum…. =)