lördag 23 juli 2011

Svart morgonVaknade tidigt, satte mig framför tv:n...... Minst 80 ungdomar mördade av en högerextremist på Utöya, 7 mördade av bomberna han utlöst i Oslo.... Sånt som inte händer i Norge, sånt som inte händer i Sverige... Eller??? Grät när de visade bilder från ön, när de intervjuade ungdomar som varit där. Det är helt obegripligt, människors ondska, att helt kallt skjuta ner människor en efter en.... Orkar inte tänka på det... Mina tankar går till de anhöriga..... Det är en svart morgon.

4 kommentarer:

Elisabet. sa...

Ja, jag tänkte det .., om det hade varit mina egna barn som varit på ett läger och någon av dem ringt eller sms:at och sagt vad som var på gång och så: klick .., inget mera.

Jag kan inte ens i min vildaste fantasi föreställa mig den skräck föräldrar måste känna i en sån situation!!

Och alla ungdomar som tog sig därifrån .., hur ska deras liv bli?

leina sa...

När jag handlade på ICA var det två norska äldre damer framför mig i kön. Kassörskan började prata om tragedin... Norskorna skakade på sina huvuden och sa. -Det här händer inte oss, vi är i chock... Sånt här ska inte hända, det kan hända här med... Precis som jag kände... Precis... Världen blir hårdare och hårdare. Nog för att historien är blodig. Men en mans verk... På några få timmar... Som förälder kan man bara ana fasan.

Fritt ur hjärtat sa...

Jag kan inte släppa Urban Altins inslag i en av tvsofforna där han mycket skakad sa, jag har varit på ön den är mycket liten det finns ingenstans att gömma sig.
Då gick det upp för mig hur det måste varit satt irra omkring där i timmar.....så fasansfullt att det inte går att ta in.

leina sa...

Fritt ur hjärtat... Du har så rätt... Barn, ungdommar.... Barn... Jag hoppas Norge har strängare straff än Sverige där mördare släpps ut efter några få år....