onsdag 20 juli 2011

Tänk så lycklig man kan bli av så lite


Just i skrivande stund är jag lycklig över att solen skiner... Igår skrapade jag lister, först en vända med varmluftspistolen som jag inhandlat på min favoritaffär Biltema. Vem i helafridens namn skulle kunna gissa att just den affären skulle bli min favorit? Det är många lister som ska skrapas, dörrlister, fönsterlister och golvlister.


Just golvlisterna har en besvärlig färg som inte lossnar med en gång, först värrma sen skrapa med skrapan sen en vända med en morakniv. Men det går ändå mycket fortare än att slipa med slipmaskinen. Den kunde vi ändå inte använda eftersom de väldigt gammla listerna inte är plana. När jag skrapat i några timmar kom sonen ut och tog över. Full av energi kände jag att jag ville göra något ute....


Så jag kastade mig över de fyra bärbuskeplantorna som växt över med gräs... Titta så ljuvligt, de här plantorna satte jag i våras och de bär redan frukt.Det var slitigt värre att gräva fram dem, men ack så nöjd jag blev när det var klart. Hallonen som jag fått av kollegan C ifjol hade mogna hallon, inte många men några. Plockade in dem + de krusbär som lossnat när jag bökade runt dem... Goda, jättegoda... Mmmmmm.... Boysenberry busken hade förlorat det bär som höll på att mogna (fåglar????) men jag såg tre kart... Hoppas jag hinner smaka dem. Fläderbusken har någon marrodör förstört, hare eller rådjur???? Men längst ner såg jag något grönt titta fram. Ska köpa lite hönsnät och stängsla in den... Det var den största av plantorna en meter hög med blad.... Nu nästan död.. =( Men skam den som ger sig... Snart ut i garaget igen och skrapa lister....2 kommentarer:

Elisabet. sa...

Så roligt för dig, Leina!! Det kommer att bli så bra, så bra det där husprojektet!

leina sa...

Elisabet: Ja, det jag gör går bra. Det är allt som jag inte har kontroll över som ger mig mardrömmar... Skrostenen, pannan... Bygglov (som inte behövdes), kvalitestsansvarig (?) suck.... Men det blir sakta fint..