måndag 9 april 2007

Renar är dumma djur


När vi kom till järnvägen såg jag några renar, plötsligt kom de springande rakt mot oss. Det tog en liten stund innan Millan upptäckte dem. Men när hon väl såg dem tog det inte många sekunder innan hon i ett rasande tempo satte iväg efter dem.... Började söka efter visselpipan som hängde runt min hals men jag behövde aldrig använda den... Hon kom glatt tillbaka till mig och ville ha en belöning för att hon varit så duktig... Det fick hon.

5 kommentarer:

Anonym sa...

Nu är jag kanske lite korkad, men jag hade ingen aning om att det sprang renar lösa bara sådär. Utom kanske i Nord-Norge. Så lite man vet om sitt egent land.

Leina sa...

Matilda: Klart att det springer renar lösa... Även om de räknas som tamboskap så ställer de till med mycket elände för vissa markägare... Snart ska de upp på sommarbete uppe i fjällen... Det brukar vara en mäktig syn.

Anonym sa...

Åh, det skulle jag vilja se!

Anonym sa...

Renar är de finaste och klokaste djur jag vet, om de ställer till elände för markägare så får renägaren betala skadestånd precis som om hundarna ställer till elände för renägare så får hundägaren betala skadorna som hunden orsakat.
Renägarinna/samequinna

Leina sa...

matilda: Då får du allt åka hit. =)

Renägarinna: Eller hur!!!!!