onsdag 11 april 2007

Super suveräna råd



Juli i fjol, med Bettan på stranden.....


Hon som är finurlig och har lösningar på allt..... Den här texten har jag helt fräckt kopierat från hennes sida. Kunde inte låta bli..... Ja som ni förstår tillhör jag inte dem som ser fram emot badsäsongen.... Men vad tänker jag på....? I sommar skall jag ju packa och städa ut vårt hus tre våningar + affär o garage.... JIPPPIIIEEE!!!! Jag kommer att vara blekast av alla blekfisar till hösten. Hon som skrivit texten Bettan finns HÄR!

Här kommer några tips; ja, det är nästan lite som Råd & Rön.

Vi kan börja med badstranden.Så här kan man till exempel göra, ja, om man nu inte har lust att späka sig i månader fram till den i vårt land så korta badsäsongen.

1. När du väljer badstrand, välj en som inte är så våldsamt populär.En öde ö är helt perfekt!

2. Hittar du ingen sådan, lägg dig så nära vattenbrynet som möjligt, då förkortas exponeringstiden från solstol till vatten avsevärt.

3. Sitt för allt i världen inte i upprätt ställning; luta solstolen bakåt så långt det bara går - skinnet strääääcks då ut -.Vill någon tala med dig eller måste du sätta dig upp, låt då en badhandduk som av en händelse täcka hullet innan uppresandet.

4. Hoppa inte upp och ner i vattnet .., dyk eller simma lugnt. (exponeringstiden var det, ja. ..)

5. Innan du väljer strandplats, kontrollera noga var de allra mest matglada badgästerna verkar sitta .., slå dig gärna ner i deras närhet.

6. Måste du stiga upp ur solstolen, rulla liksom ur den ..., eller invänta ett ögonblick då alla andra verkar upptagna med bad eller korsord.Du kan också göra en finurlig fint."Titta! Är det inte en stor yacht som kommer där borta ute vid horisonten!" säger du och allas blickar vänds då från dig och du kan lugnt och fint baxa dig ur solstolen.

7. Eller säg helt enkelt att du föredrar kvällsdopp, helst i kompakt mörker! "Det blir så mysigt att simma då ....".



Och så var det knep för lekar i sänghalmen.

1. Tänk på att detta med att hålla skinnet strääääckt ....., säg att du är ofärdig/har dålig rygg/andnöd och helst vill ligga på rygg.

2. Skruva ur glödlamporna och säg - förvånat - att oj, har alla lampor gått samtidigt!

3. Berätta för din älskare/pojkvän att du är vanvettigt frusen och helst vill idka intimt umgänge iklädd lång nattskjorta, alternativt pyjamasjacka och byxor.

4. Eller säg att du tycker om rollspel; föreslå honom att bära ögonbindel!

5. Du kan också vara en Bestämd Dam och meddela honom att här gäller endast en sak:HÄNDERNA PÅ TÄCKET!Den varianten har jag själv praktiserat

Ja, se där några tips i all välmening!Har den ärade läsekretsen fler förslag, så kom gärna med dem ..,!

Inga kommentarer: